Straipnsiai pagal kategorijas

Monday 2 June 2014

Problemos ir jų sprendimai



„Priešai pagrąžino“ mūsų sodų bendriją (negi mes galėjome patys taip prisikiaulinti?)


Artimiausiu metu, bus statomas dar vienas konteineris t.y. viso bus 3.
Derinamas išvežimas kas savaitę.
Ar užteks, visuotiniame susirinkime patvirtintų rinkliavų, informaciją pateiksime vėliau.

Dėmesio: „pirmininkas“ neieško papildomų „uždarbiavimo“ būdų. 
Pinigų poreikį sodų bendrijos biudžetui (t.y. sodų bendrijos kaip institucijos išlaikymui), nustato objektyvios aplinkybės ir mūsų siekiai .
Objektyvios priežastys: šiukšlių kiekiai, algų fondas darbuotojas ir įvairūs papildomi valstybiniai reikalavimai (pvz. jei bus reikalaujama įrengti darbo vietas, papildomai kainuos EDAS sistema – visa tai ne „pirmininko“ išmonės, o valstybės reikalavimai, kuriuos yra privalu vykdyti).
 Mūsų šių metų siekis: susitvarkyti kelią pasistatyti vartus t.y. savanoriškai mes nusprendę mokėti DAUGIAU nei būtinosios išlaidos sodų bendrijai išlaikyti.

Šiai dienai:
vartams surinkta 950 ltl
šiukšlėms 320 ltl (skirtumo padengimui, bus naudojamas s.b. biudžetas)
kelio skaldai 540 ltl

4 comments:

  1. Prašom padaryti tinklalapį,kad galima būtų įkelti nuotraukas,tai aš parodysiu vaizdelį,kada stovėjo keturios šiukšliadežės.Esama nuotrauka tai tik žiedeliai.Mūsų bendrijoje kultūra tokiam lygyje,kad ir dešimt dėžių nepadės išspręst problemos.Tankiau išvežinėt jie kategoriškai atsisako,arba tada reikalauja atskirai mokėti ir gausim ,,auksinę sąskaitą."Todėl reikia klausimą spręsti kitu būdu,nes už kažkieno kraunamas šiukšles mes tikrai daugiau nemokėsim.O kelią tai turbūt tvarkysim vasaros sezono pabaigai?Girdėjau kalbas,kad atsiranda jau ir daugiau Renatos pasekėjų,taip kad laikas būtų daryti išvadas.

    ReplyDelete
  2. 1.Jau pastatytas 3 konteineris, šiukšlės išvežtos. Šiukšlės bus vežamos kas savaitę. Ar to pakaks - parodys laikas. Vieno konteinerio, vienas išvežimas kainoja ~70 lt. t.y. per savaitę, sumokama ~210 lt (p.s. tuo atveju, jei užkrauti 3 konteineriai, ir primetama šiukšlių aplink konteinerius, komunalininkai surinka šiukšles. Papildomai tenka susimokėti už tiek - kiek papildomų šiukšlių konteineriu prirenka. Tada jie gali išrašyti sąskaita už 4 konteinerių išvežimą ar net 5 t.y. priklausomai kiek papildomų šiukšlių jie prirenka)

    Kiek sumoje kainuos šiukšlių surinkimas ir kaip tai atsilieps s.b. biudžetui - bus informuota atskirai, gavus sąskaitas.

    2. Galimybės patiems kelti informaciją į šį tinklapį nėra

    ReplyDelete
  3. Kai nepakaks nario mokesčio lėšų susimokant už šiukšlių išvežimą, ir bus didinamas nario mokestis, ar renkami pinigai atskirai šiam tikslui, norėtųsi tikėtis, kad sudariusių asmenines sutartis dėl šiukšlių išvežimo tai nepalies.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bent aš tai jau tikrai daugiau nemokėsiu,nes savo šiukšles išsivežu namo,o ta 10 litų sumokėjau grynai dėl kolektyvinės kompanijos ir nesiruošiu už kitus teršiančius mokėti,o jeigu man pareikš pretenzijas,tai visai nemokėsiu ir su keliais kaimynais užsisakysim atskirą šiukšliadėžę.

      Delete