Straipnsiai pagal kategorijas

Monday 17 March 2014

Pažadėjo ir...


http://jonavosnaujienos.lt/index.php/tema/173-meras-dumsiams-zada-pagalba
 
Meras Dumsiams žada pagalbą

"(...)A.Paplonskis svečius supažindino su „Kauno kelių“, „Kauno gelžbetonio“ naudojamais karjerais, esančiais Bartonyse. „Tai yra dideli objektai, tad keliais važiuoja labai daug sunkvežimių. Pagal galiojančius Lietuvos Respublikos įstatymus, veždamos smėlį, žvyrą, kitokią statybinę medžiagą, sunkiasvorės mašinos turi būti dengtos, nes priešingu atveju vėjas krovinį nupučia ant asfalto, taigi kelio danga yra gadinama, – pabrėžė seniūnas. – O kelias A6 Bartonys priklauso savivaldai – viena pusė Užusalių seniūnijai, kita pusė – mums. Labai norėtųsi rajono Savivaldybės įtakos, kad sunkvežimiai laikytųsi įstatymų ir krovinius iš karjerų vežtų apdengtuose kėbuluose.“
Rajono meras pripažino, kad tokia situacija, kai ne tik ant asfalto, bet ir ant pravažiuojančių lengvųjų automobilių byra žvyras ar smėlis, yra nenormali. Tad ateityje vežėjai, matyt, sulauks tiek rajono policijos pareigūnų, tiek viešosios tvarkos specialistų reidų, po kurių padėtis turėtų pasikeisti (...)."

Straipsnis buvo paskelbtas  2013 m. rugpjūčio 2 d.

Ar kas nors pasikeitė? 
Prašome pakomentunoti ir jei galite atsiųskite nuotraukų  į elektroninį paštą

7 comments:

  1. Užtat furistam kaip smagu važinėtis karjere!:)

    ReplyDelete
  2. O ka mums duos turimas vandens telkinio statusas?

    ReplyDelete
  3. Turimas vandens telkinio statusas, nesuteikia jokių privalumu dabar, ir ateityje nesuteiks. Netgi tikėtis nieko negalima.

    Telkinį įrašius į LT vandens registrą, galima tikėtis daug ko. Viskas priklausytu nuo mūsų pačių inciatyvos ir išprusimo.

    Įteisinimas, ilgas procesas, ar aplamai jis pavyks neaišku. Nepamėginus nesužinosime.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tada kam tas bereikalingas darbas?Ar neturime svarbesnių reikalu.Kam pilstyti iš tuščio į kiaurą????Niekaip nesuprantu!!!Žiūrėkime,kad paskui įregistravus netektų pasigailėti.Žinant mūsų sistemą prasidės visokie papildomi reikalavimai ir problemos sodininkams.Neprisišaukime bėdos.Kad paskui už bereikalingą darbą gali tekti kažkam ir atsakyti.

      Delete
  4. 1. Prašau neskleisti, neplatinti nepagrįstų faktų, panikos.

    "Žiūrėkime,kad paskui įregistravus netektų pasigailėti" - į ką žiūrėti? su kuo lyginti? Gal žinote panašių faktų?
    "Neprisišaukime bėdos" - Kokios konkrečios bėdos? Ką Jūs čia norite įbauginti?
    "Kad paskui už bereikalinga darbą gali tekti kažkam ir atsakyti." - Už neįteisintus objektus, yra numatyta didesnė atsakomybė, nei už įteisintus.
    Suprantu, kad 260 sklypų turinčioje sodų bendrijoje, pirmininko veikla niekada nebus priimta palankiai „vienbalsiai“. Visada bus opozicija (ir ji privalo būti, diskutuoti ir argumentuotai siūlyti siūlymus).
    Kiekvienas žmogus, turi teisę į savo subjektyvią nuomonę. Gerai būtu, kad ta nuomonė pagrįstumėme faktais, įstatymais. Šiuo atveju, panašu, kad „anonimo“ komentaro tikslas yra skleisti paniką, sumaištį ir skatinti apkalbas apie „blogą pirmininką“. Be „baubų“ kūrimo, visame įraše konkrečiai nieko nepasaykta.

    2. Kuo skirtųsi mūsų "bala" nuo įteisinto vandens telkinio, tikiuosi labiau suprastumėte ir mažiau keltumėte panikos, jei sugebėtumėte perskaityti ir SUPRASTI:

    www.lrvk.lt/bylos/Teises_aktai/2009/08/13328.doc

    ReplyDelete
  5. Kad labiau suprastumėme situaciją, kam reikalinga įteisinti vandens telkinį, papildau:
    Jau šiais metais, mes galėtumėme mėginti per savivaldybę aplikuoti:

    http://www.esparama.lt/priemone?priem_id=000bdd5380003db9

    ReplyDelete