Straipnsiai pagal kategorijas

Tuesday 25 March 2014

Dėl kelio tvarkymo



Kaip ir kiekvienais metais, pavasarį prasideda diskusijos dėl kelio tvarkymo. Pirmininkas vėl kaltas, kad jis netvarkomas. Informuoju, kad nėra nuspręsta: KĄ DAROM IR UŽ KIEK?
Pavasario susirinkime, bus sprendžiama kaip ir ką daryti, kiek tai gali kainuoti, kiek papildomai pinigų reikia rinkti.


Keli sodų bendrijos nariai, pateikė pasiūlymą, kaip tvarkyti, organizuoti kelio tvarkymą ir skirstyti lėšas kelio tvarkymui
Žemiau pateiktas mūsų kelių žemėlapis



Kaip matome iš žemėlapio, kyla klausimas: kodėl už 1 ir 2 grupės, turi būti tvarkomi 3 grupės keliai? (nes kelio tvarkymui, renkama PAPILDOMI  ĮNAŠAI, nario mokesčio tam nepakanka)
Galime teigti: taip, keliai yra bendri. Tačiau: 1 ir 2 grupės žmonės, patys palei save sugeba pasitvarkyti kelius. Kodėl, nubalsavus po 10 lt papildomų pinigų rinkimą, tie pinigai bus skiriamai 3 grupės kelio tvarkymui?
 Trečios grupės žmonės, naudojasi VIENU įvažiavimu (užsimiršdami kad yra dar DU įvažiavimai) dėl ko smarkiau eksploatuoja kelią, nesugeba susiorganizuoti kelio tvarkymo ir reikalauja iš bendrų pinigų tvarkyti jiems kelius.
Todėl: pavasario susirinkime, bus pateiktas pasiūlymas: kelio tvarkymą organizuoti ir skirti lėšas pagal juo besinaudojančių žmonių skaičių ir FAKTINĮ PAPILDOMŲ PINIGŲ SURINKIMĄ KELIO TVARKYMUI (p.s. įvažiavimas į s.b. tvarkomas iš 1 ir 2 grupės surinktų papildomų pinigų).
NEBUS PAPILDOMŲ PINIGŲ – KELIAS NEBUS TVARKOMAS
Jei, tarkime 1 grupės žmonės, matys kad jiems reik tvarkytis kelią – jie įvertins patys kiek jiems tai kainuos, ką nori darytis ir susirinks pinigus. Nėra tikslinga, kad jie turi rinkti papildomus pinigus, kad sutvarkyti kelią, kuriuo naudojasi 3 grupės žmonės.
Tuo reikalu, artimiausiu metu bus pateiktas sąrašas, kokie sklypai į kokią grupę patenka.

10 comments:

  1. Palaukit kazko as cia nesupratau. Tai uz ka tada moka tuos papildomus 10 lt, 3 grupes gyventojai, jeigu kaip Jus sakote, kelias jiems yra tvarkomas is 1 ir 2 grupes surinktu pinigu. Jeigu jau taip norit dalinti cia viska tai galim pasiziureti labai paprastai:
    1- oje Jusu vadinamoje grupeje yra apie 30 sklypu, tai pinigu srautas is ten yra maziausias
    2- oje grupeje yra apie 95 sklypus, pinigu srautas i bendrija yra antroje vietoje
    3-oje grupeje yra apie 150 sklypu, pinigu srautas didziausias.
    Esme yra ne ta, kad cia reikia pasidalinti ir atskirai grupemis kazka daryti, patikekit 3 greiderius po sodus gainiot tikrai pigiau nebus:)

    ReplyDelete
  2. o tu manai kad VISOMS 3 grupems to greiderio reik? Abejoju..

    ReplyDelete
  3. Greideri as parasiau kaip pavyzdi, nesvarbu vieniem greiderio,kitiems zvyro, tretiems skaldos,as cia kaip suprantu visa problema kyla del 10 ar 15 metru kelio ( nuo vartu iki issisakojimo ), per kuri vaziuoja visi tiek 1 tiek 2 tiek 3 grupe ( kadangi trecioje grupeje yra daugiausiai sklypu tai savaime suprantama kad ju daugiausia ir vaziuoja) , nes tai pagrindinis ivaziavimas ir kitaip nebus. Tai vietoj situ cia skaldymu ir dalybu manau geriau yra vieningas bendras sprendimas ir kazkoks remontas negu dabar cia vos ne taip, kad apsitveriam visas tris zonas atskirom tvorom ir atskirai remontuojames (bet pagrindinis ivaziavimas vistiek bus bendras nuo to nepabegsim ) , tai kokio velnio tada mes cia turim ta bendrija??? toks vaizdas kad kazkas cia nori padaryt atskiras tris bendrijas nes nuo kelio tuoj pereisim prie automatinio slagbaumo kur vel kils pyksciai kad atseit 3 grupe pro ji daugiausiai vaziuoja tai velgi neligybe ir taip pasaka be galo.

    ReplyDelete
  4. o jei zmones is pirmos ir antros grupes nuspres,kad jiems nereik greiderio, jie patys viska pasitvarkys per talka, manai sazininga kad jie turi susimoketi uz kelio tvarkyma 3 grupei?
    Patys ir tvarkykites.
    O bendri pinigai turi buti leidziami bendriems dalykams, pvz. siuksliu tvarkymas, etatu islaikyumui.

    Del bendro ivaziavimo, parasyta kad tvarkytu is 1 ir 2 grupes pinigu.

    ReplyDelete
  5. Cia kaip ziuriu bendru pinigu ir interesu jau nebera, jau darosi pirmos, antros ir tecios grupes pinigai, tai kam ta bendrija tada cia padaryta.

    ReplyDelete
  6. Kaip matau jau šūdas gaunasi,jau pradedame dalintis keliais ir kiekvienas turėsim atskirai jais rūpintis,Gerai,tada pastatome klausimą apie bendrijos egzistavimą kaipo tokios ,naikinkim ja ir nereikės ginčytis ir sukti sau galvos.Kam tada mums dabar rinkti pinigus nežinant kam ir kur jie bus naudojami?pagaliau jeigu taip pradėsim statyti klausimus dėl kažkokių šūdinų kelių,kur visą laiką neturėjome jokių problemų,dabar pradėsime bartis?Matau,kad po truputi artėjame prie bendrijos egzistavimo pabaigos ir kažkas dėl to bus labai patenkintas.Kai pakrantės buvo greideriuojamos,raunami krūmai ir lyginami krantai tai neskaičiavome už kokios grupės pinigus tai darome.O sumokėjome už tai sočiai.

    ReplyDelete
  7. Ir pagaliau kam tada reikalingas mums pirmininkas ir buhalterė jei patys turesim rinktis pinigus ir taisytis kelius.Jie mums tik sudarys sąrašus?Tai davai ir nustatom nario mokesčio dydį už sąrašų sudarymą.

    ReplyDelete
  8. Sis pasiulymas buvo gautas is musu sodu bendrijos nariu ir jis paskelbtas Jusu viesam svarstymui ir diskusijoms, kaip to buvo paprasyta.
    Kaip viskas bus, spresime per susirinkima.

    ReplyDelete
  9. Nuo laistymo pirmininkas nusišalina, nuo kelių priežiūros irgi. Gal susirinkime apsvarstyti ar jis mums apskritai reikalingas, ar pvz. mokėti jam ir buhalterei atlyginimus žiemą, nes kažkokių konkrečių darbų nesimato, nebent neįgyvendintas "Naujųjų Vasiųkų" projektas, kur neskaičiuojant ir samdant brangią techniką išgriautos pakrantės, o šakos dar dabar plūduriuoja vandenį?

    ReplyDelete
  10. Ir pastebėjimas 1 grupės 60-70% narių įvažiuoja atskiru įvažiavimu ir bendru įvažiavimu nesinaudoja.

    ReplyDelete