Straipnsiai pagal kategorijas

Tuesday 30 April 2013

Dėl kelių: sodininkai gali likti apgauti

 Ruošiamasi panaikinti įstatymą, dėl kelių pridavimo... 

 Tekstas iš sodininkų bendrijos asociacijos
http://sbasociacija.lt/index.php?psl=19108&klb=1
--------------------
LR Sodininkų bendrijų įstatymo Nr. IX-1934 pataisų, priimtų 2013 m. liepos mėn. 13 d., 6 straipsnio 1 dalyje numatyta kelių, esančių sodininkų bendrijų teritorijoje perdavimo tvarka ir šio straipsnio pastaboje nurodyta įstatymo įsigaliojimo data. Vyriausybė neparuošė poįstatyminių dokumentų, nors tai turėjo padaryti iki 2013m. sausio mėn. 1 d.
LR Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Algimantas Salamakinas pateikė minėto straipsnio įstatymo pataisą Nr. XIIP-318, kurioje kalbama apie 7 ir 8 dalių papildymą, 10 ir 11 pripažinimą netekusių galios (tai neesminiai pakeitimai ). Apie 1 dalies pastabos išbraukimą sąmoningai nekalbama. Priėmus tokią įstatymo pataisą kelių perdavimas savivaldybėms nukeliamas neribotam laikui.
Gerbiami sodininkai,
rašykite LR Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkui
Algimantui Salamakinui

( el. adresas – Algimantas.Salamakinas@lrs.lt ),
prašykite, kad įstatymo pataisa XIIP – 318 nebūtų svarstoma 2013 m. gegužės mėn. 8 dienos Komiteto posėdyje.
 ---------------
Kuo ta aktualu mums?
 "Draudikai nuostolius, patirtus įvažiavus į duobę atlygina tiems klientams, kurie yra apdraudę savo automobilius kasko draudimu. Jei vairuotojas nėra apsidraudęs kasko draudimu (o tik privalomuoju civilinės atsakomybės) – jis gali reikalauti žalos atlyginimo iš kelio valdytojo teisminio proceso būdu."
http://www.technologijos.lt/n/technologijos/automobiliai_ir_motociklai/S-32751/straipsnis/Brangiausia-Vilniaus-duobe-automobilio-remontas-kainuos-17-tukst-Lt?l=2&p=1

Iki pirmos nelaimės.. ir sodininkai labai greitai susiprasime, kaip smagu būti atsakingiems už kelią, susimokėti dvigubai tvarkant jį  savo lėšomis ir perkant benziną (į jį įskaičiuotas mokestis už kelių tvarkymą)  ir gauti "špyga" iš valdžios.

No comments:

Post a Comment