Straipnsiai pagal kategorijas

Monday 8 April 2013

Atsargiai: sekantis gali būti TU!


Vos nutirpus sniegui laukiama milžiniško erkių antplūdžio: jos neiššalo, o išalko...

"Pasak specialistės, viena iš efektyvių prevencinių priemonių nuo erkių– neleisti užaugti aukštai žolei. Todėl, jos teigimu, miestuose žolę reikėtų pjauti anksti pavasarį, o ne birželio pabaigoje, kai erkės jau išnaudojo puikias sąlygas pasimaitinti. Mat žolėje pakankamai daug ir visokių graužikų bei kitų gyvių, kurie įsisiurbusias erkes gali pernešti prie žmonių lankomų vietų. Čia erkė padeda kiaušinėlius ir galiausiai susiformuoja vietinis židinys. Puikūs erkių nešiotojai – ir paukščiai."

DELFI Jums tiekia kokybišką nemokamą turinį. Jūs atsidėkotumėte mums, jei dalintumėtės šiuo tekstu siųsdami jo nuorodą, o ne kopijuodami tekstą. http://www.delfi.lt/news/daily/health/vos-nutirpus-sniegui-laukiama-milzinisko-erkiu-antpludzio-jos-neissalo-o-isalko.d?id=61092221#ixzz2PoKQ5gJS

 --------------------------------

"2012 m. Lietuvoje registruota 2440 Laimo ligos ir 495 erkinio encefalito atvejai.
(...) šalyje vis daugiau apleistų teritorijų, nedirbamų žemių, nešienaujamų pievų, skverų, parkų ir t.t. Tai ir yra faktoriai, sąlygojantys erkių išplitimą. Be jokios abejonės, mūsų nevalyvumas – joms labai patinka.(...)
Negalima būtų išskirti kurio vieno Lietuvos rajono, kur erkių yra mažiau – jų gausu visoje šalyje gal tolygiai. Tačiau, jeigu jų mažiau būdavo pastebima miestuose – tai dabar ir juose netrūksta. Čia erkes perneša valkataujančios ar trumpam pasprukusios katės, šunys. Miestuose erkės jau labai priartėjo iki mūsų.  (...)"

Plačiau:
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/gamta_ir_biologija/S-32303/straipsnis/Kodel-Lietuvoje-tiek-daug-erkiu?l=2&p=1 



 

No comments:

Post a Comment