Straipnsiai pagal kategorijas

Tuesday 30 April 2013

Dėl susirinkimo



Preliminari pirminė informacija. Susirinkimo protokolas bus paskelbtas vėliau.


Dėl nesugebėjimo klausytis ir šnekėti , susirinkimas buvo panašus į „megztų berečių“ mitingą, nei rimtų, protingų žmonių sambūrį kurie spręstu rimtus reikalus.




Dėkui Viliui, kuris rado laiko ateiti ir pamėginti papasakoti apie Bartonių kaimo bendruomenę.. gėda, už susirinkusius, kad nesugebėta išklausyti ir suprasti kas kame, dalykiškai rimtai apsvarstyti sodų bendrijos ateitį (vis akivaizdžiau darosi - ji jau nebeatlieka savo funkcijų,  neturi jokios perspektyvos, jos ateitis nulemta)

Esminiai klausimai ir darbai neaptarti ir neišspręsti.
Nutarta (realiai iš tuščio į kiaurą...niekas nuo mūsų gyvenamojoje aplinkoje nepasikeis): 
Tvarkyti tvenkinį:  visi pritarė, tačiau nesugebėta konkretizuoti kaip gi tas tvenkinys tvarkysis, ką daryti, kiek pinigų skirti.  BALSAVIMO NEBUVO (nei dėl tvenkinio, nei dėl kitų darbų)
Mano asmeninė pozicija:
Gaila. Tačiau žmonės taip ir neatskyrė ir nesusigaudė kas yra tvarkymas ir kam reikalingas įžuvinimas: žuvies ir taip užtenka pas mus. Įžuvinimas reikalingas dėl tvenkinio sutvarkymo, tačiau tvenkinio įžuvinimas nebuvo patvirtintas.Baimės "atvažiuos, išgaudys..gero nedarysime kitiems" ir t.t. - pilna Lietuvoje įžuvintu tvenkinių ir ką? Būsime vieninteliai Lietuvoje, kur suvažiuos visi? Švarus tvenkinys, žinoma kam mums jo reik.. mus geriau uostyti smirdantį vandenį, maudytis jame ir žiurėti kaip vaikai džiaugiasi palei smirdančia pelkę... Svarbu, kad kitiems nebūtu geriau... o mums ir taip bus gerai - apgailėtina nuostata.
Patvarkysime pliažą.. kai kam atrodys, kad tai tvenkinio tvarkymas, tačiau:  
KAM TAS PLIAŽAS, KAI VANDUO SMIRDĖS, NIEKAS JAME NENORĖS MAUDYTIS?
Pinigai į balą.. 
Dėkui kai kuriems "šaukliams", kurie sugebėjo perrėkti visus, neduodant ramiai padiskutuoti, kas kame (tiek dėl tvenkinio, tiek dėl kitų pasiūlymų:lenta, gatvių lentelės, vandens tyrimai ir t.t.).


Pasitvirtinta: 100 litų kurui pirmininkui, 20 litų telefonui
Patvirtinta: finansinė ataskaita, pirmininko ataskaita.
Patvirtinta: leisti pirmininkui bendrdarbiauti su skolų išieškojimo įmone, dėl skolų išieškojimo iš skolininku.
Patvirtinta: mokestis s.b. išlaikymui - 10 litai nuo aro + 10 litų (apie darbus kuriuos būtu galima nuveikti už šiuos surinktus pinigus - kalbos net negali būti. Pinigų teužteks sumokėti algas, Sodrai ir už šiukšlių išvžimą)

Iš principo, jei vadovautis šiuo susirinkimo balsavimu, visus metus reiktu NIEKO nedaryti, nes nei vienas darbas-biudžetas nėra patvirtintas. Neverkime paskui, kodėl per metus nieko nepadaryta...

BUS ŠAUKIAMAS NAUJAS SUSIRINKIMAS.
SEKITE INFORMACIJĄ.
Taip pat, jau dabar yra pasiūlymas:
Pačioje surinkimo pradžioje reikės pasitvirtinti SUSURINKIMO REGLAMENTĄ.
Jo bus privalu laikytis, arba susirinkimas bus nutraukiamas, dėl kelių nesusivokusių asmenų, kur jie yra, kaip turi elgtis.

7 comments:

  1. Siūlau suformuluoti ir siūlyti balsavimui konkrečius darbus,kuriuos manote tikslinga atlikti. Ir be reikalo pykstate ,nes senoji karta nori viską gauti už dyką arba jiems nieko nereikia,o jaunesniai kartai iš viso niekas neįdomu.Todėl lietuviai ir bėga į užsienį patys nuo savo bjaurumo.

    ReplyDelete
  2. Dekui uz komentarus.
    Darbai senai buvo labai konkreciai ir aiskiai suformuluoti ir paskelbti viesai:
    http://bartoniusb.blogspot.ie/2013/02/del-visuotinio-susirinkimo.html

    Juos buvo norima siulyti ir aptarti susirinkime.. buvo norima..ar kam nors buvo idomu?


    ReplyDelete
    Replies
    1. Jei turėtumėte laiko ,reikia Jums sezono metu ,kai bus šilta pereiti pačiam per sodus ir pašnekėti su žmonėmis.
      Aš pats sutikčiau mokėti ir daugiau ,bet visumoje žmonės nesutiks duoti didesnių pinigų,juo labiau,kad dauguma sodų savininkų vyresnio amžiaus.O balaganas per susirinkimus būdavo visada,toks mūsų mentalitetas.Norėdami išgirsti pasiūlymų turėtumėte orientuotis į 30-50 metų amžiaus sodininkus.

      Delete
  3. o dabar pasiulymai i ka orientuoti? I kokia amziaus grupe?
    Ir kaip jus isisvaizduojate, pasiulymus orientuotus i 30-50 m. amziaus grupe? kokie tai galetu buti?

    Visi darbai, buvo paskelbti ir ruosti ne paskutine savaite. Savo pasiulymus, galejo teikti kas norejo. Laiko ir galimybes tikrai buvo.

    ReplyDelete
  4. Manau, kad susirinkimo metu issakytas noras tvarkyti tvenkini ir skirti tam pinigus reiskia kad i tvenkini reiskia ileisti zuvis, kurios atliks si darba. Reikia tik kreipti i tuos kurie paskaiciuoti kiek ir kokios zuvies reikia ileisti, kad viskas vyktu pagal sumanyma.
    Plačiakakčiai ir amūrai maitindamiesi išvalo tvenkinio vandenį nuo planktono, tame tarpe, ir fitoplanktono, kuris sukelia „vandens žydėjimą“,amūras kartu su plačiakakčiu atlieka tvenkinio švarintojo funkciją, nes maitinasi sužėlusiais augalais, stambiais dumbliais. Poros kilograminių plačiakakčių užtenka išvalyti vieno aro tvenkinuką.
    Minimaliai išvalius vandens telkinį nuo nešvarumų bei žolių, jis taps tinkamas maudytis ir patrauklus. Juk pripažinkime, žydintis ir užžėlęs vanduo neteikia grožio aplinkai.

    ReplyDelete
  5. Cia nuoroda i reikiamus zuvies kiekius pagal tevenkinio dydi. Nesunku paskaiciuoti pinigu kieki zinant tvenkinio dydi (tieso kokio jis dydzio?):
    http://www.islauzozuvis.lt/tvenkiniu-izuvinimas.html

    Žuvų rūšys Žuvų svoris (gr) Žuvų kiekis (kg) Žuvų 1 kg kaina Pastabos

    Dvimečiai baltieji amūrai 200 1-2 24 Jeigu telkinyje želia švelnios žolės

    Dvimečiai baltieji plačiakakčiai 300 1-2 24 Jeigu žaliuoja vanduo (daug dumblių)

    ReplyDelete
  6. "noras tvarkyti tvenkini" - taip buvo toks noras, tik va kekvienas ji skirtingai gali suprasti, apie ka kalba eina.
    Vieniems tai izuvinimas, kitiems tai pliazo tvarkymas, tretiems - .... tai ka dabar daryti ir uz kiek?

    Reiktu pastebeti, kad susirinkimas tam ir yra, kad konkreciai ivardinti ka darom, kiek pinigu skiriame. Stai sito ir nebuvo.

    (p.s.siek tiek gal per daznai minime "tvenkini", gal pas mus yra ir kitu darbu, duosianciu nauda visiems mums?)

    ReplyDelete