Straipnsiai pagal kategorijas

Wednesday 16 April 2014

Dėl visuotinio susirinkimo, vykusio 2014.04.12 d.


2014.04. 12 d. remiantis Sodininkų bendrijų įstatymu, dėl kvorumo trūkumo, laikomas neįvykusiu.

2014.04.12 susirinkime, buvo aptarta:

1.       Dėl šiukšlių surinkimo: daugumoje buvo pritarta, rinkti papildomai po 10 lt. Tie, kas nenori mokėti, gali individualiai sudaryti sutartį su UAB „Jonavos Paslaugos“. Sąrašas, su atsisakiusiais prisidėti prie bendro konteinerio išlaikymo, bus atiduotas UAB „Jonavos Paslaugos“. Primename, sutartis dėl šiukšlių surinkimo yra privaloma, nepriklausomai, kad jos „išvežamos“ į Kauną. Plačiau ČIA
2.       Iškeltas klausimas, kaip tvarkyti tvenkinį toliau. Rimtų pasiūlymu, idėjų nesulaukta. Toliau, bus skatinamas krūmų kirtimas, pakrančių valymas.
3.       Dėl kelio tvarkymo:
A)     Technikos samdymas (greiderio ir / arba žvyro mašinų reikia Draugystės gtv.)
B)      Klausimas atviras: kas už tai turi susimokėti: VISI sodų bendrijos nariai ar tik tos pusės gyventojai, kurie naudojasi keliu?
C)      Kas turi būti daroma? Užsakomas tik greideris? Užsakoma žvyro (kiek?) ir greideris?
D)     Kiek tai papildomai kainuos? Kiek tikslinių įnašų turi būti sumokėta, nuo sklypo?

KELIO TVARKYMAS BUS ATLIKTAS TIK TADA, KAI BUS SUTARTA KAS TURI SUSIMOKĖTI, KAS TURI BŪTI DAROMA IR SURINKUS ATITINKAMĄ PINIGŲ SUMĄ.
(Išsiaiškinta dėl greiderio samdimo: Viena greiderio darbo valanda kainuoja ~120+PVM. Dėl ~1-2 val. darbui sutvarkant tik mūsų sodu bendrijos kelius,  atvažiuoti atsisakoma. Samdyti reikia 8 val. tai kainuotu ~960 lt + PVM. )

4.       Dėl papildomos žemės išsipirkimo: prašome paskubėti pateikti savo duomenis buhalterei iki kito susirinkimo. Jame bus tvirtinami sąrašai. Nesuspėjus – gali tekti laukti kitų mėtų, pirmininkas neturi teisės tvirtinti papildomos žemės įsigijimo.
5.        Dėl vartų: nesutarta, kaip ir už kiek. Prašome siūlyti savo variantus (kaip turi atrodyti, kiek tai gali kainuoti)
6.       Dėl „gulinčių policininkų“: „kaip tai daryti ir kiek tai gali kainuoti?“ kreiptasi į kelių policija, laukiame atsakymo. Gal žinote, kaip viskas turėtu būti? Būtumėme dėkingi, jei pasidalintumėte informacija.
Taip pat, liko neaptarti klausimai:
1.       VISIEMS sodų bendrijos nariams, nario mokesčio nustatymas
2.       Visuotinės talkos organizavimas (planuojama 05.10 - galutinai nuspręsime, per sekantį susirinkimą)
3.       Švenčių organizavimas
4.       Svetainės komentarų „recenzavimas“



Sekantis visuotinis surinkimas, įvyks 2014.04.27 d. 12val.
Nepriklausomai, nuo susirinkusių žmonių skaičiaus, priimti sprendimai bus privalomi VISIEMS sodų bendrijos nariams.


7 comments:

  1. Per aštuonias valandas greideris gali sutvarkyti 20 km.kelių, o pas mus tik susidaro 2 km.,todėl reikia kooperuotis su kitais sodais arba su seniūnija-tvarkant bendrus kelius.Reikia paderinti su seniūnu tuos klausimus.

    ReplyDelete
  2. Niekaip nesuprantu Gerbiamo Mindaugo logikos. Visi net sukaite, svarsto kaip padaryti rakinamus, gal automatiškai , gal raktais ar dar kaip visus vartus į sodų bendriją, kad būtu saugiau. Tuo tarpu Rožių gatvės vartai turi būti atrakinti. Kodėl. Kiek teko girdėti, tai tik asmeninis gerb. Mindaugo konfliktas su šios gatvės gyventojais. Aš taip pat turiu raktus nuo tų vartų, nors nesu kažkoks šv, išrinktasis. Tiesiog tie vartai visuomet tvarkingai rakinami. Neslėpsiu , dažnai važiuoju per sodą, nes ten kelias kartais dar blogesnis nei per sodą. Tie vartai nėra asmeninio naudojimo, jais naudojasi gana daug žmonių. Jie tokie pat sodininkai kaip ir gerbiamas Mindaugas. Jei gerb. Mindaugas paprastus žmones laikytu ne loxais o žmonėmis tikrai nekiltu ši tėma. Kiek teko girdėti, tereikėjo bet kurio šios gatvės gyventojo tiesiog pasiprašyti rakto, kad pasidaryti kopiją(taip padariau aš, nes kartais važiuojant į Jonavą, nors paprašius ir atrakindavo ir išvažiuoti ir įvažiuoti, arba jei panorėsiu įvažiuoti iš Kauno). Ponas Mindaugas ultimatyviai pareikalavo atrakinti vartus ir laikyti atvirus. Laikykime vieni kitus žmonėmis ir bendraukime kaip žmones ir viskas bus gerai. Kad tai asmeninis konfliktas, labai krenta į akis dėl to, kad P. Mindaugas nei neužsimena , kad gale sodų yra dar vieni vartai. Paklausykit ką sako ten gyvenantys žmones. Tie vartai taip pat visuomet uždaryti, nes tvarkingi žmones. O jei jau įvažiuvo kažkas ne tos gatvės iš karto aišku. Atsidaryti vartus teikėsi išlipti, uždaryti jau per sunku. Tai kaip vertinti mus pačius. Jei kur nors matom ką nors geriau ir tvarkinga - butinai apdirbkim, kad atrodytu kaip visur.

    ReplyDelete
  3. Mindaugas U.
    Gal kazkas dabar pasikeite ir galima gauti rakta, taciau anskciau to nebuvo. Net Vidas raktu neturejo nuo tu vartu. O man buvo paaiskinta, kad neimanoma cia pravaziuoti ir t.t. Konfliktas buvo, neneigsiu.
    Dabar zmones suprato, kas kame ir matomai elgiasi kulturingiau, galima rakta gauti :)

    As zinau, viena s.b. pansioje situacijoje buvo, kai zmones pasistate vartus ant s.b. ivaziavimo ir visi vazinejo pagrindiniu keliu. Ten zmones atsieme vartus, padare s.b. ivaziavima ir naudojasi keliais ivaziavimais, kad maziau gadintu kelia irkeltu nepatogumus zmonems, gyvenantiems palei buvusi pag. ivaziavima.
    O pas mus, jei gerai taip, tai tegu buna taip. Zmonems patinka gyventi palei "greitkeli", net patys uz tai balsavo :)

    O del rakinamu vartu:Mano nuomone, tokiam zmoniu kiekiui, su tokiu mentalitetu - neimanoma ju tureti ilgai. O jei padarys - ilgai nelaikys.
    Labai del to noreciau klysti :)
    Jei nuspresite daryti vartus automatinius, zinoma as prisidesiu.

    Taip pat, pridejes ranka prie sirdies, galite teigti jog sodu bendrija dar egzistuos ilgai ilgai? Abejoju...
    Kai suges ar bus sugadinti vartai, kas juos tvarkys? Nesigaus, kad "pinigai" ismesti bala?

    O ar zinote, kad saugumo sumetimais, ne siaip tie ivaziavimai i s.b. buvo suprojektuoti, kad imti juos ir uzrakinti?
    Tarkime, nelaimes atveju, atvaziuotu spec. tarnybu masina ir vaiksciotu palei uzrakintus vartus... kas tada liktu kaltas?

    Vartu turejimas, gali sukurti "iliuzini" sauguma, taciau realiai mazai kuo jie prisides prie saugumo.
    O ikisus galva i smeli, stengiantis nematyti kas aplinkui vyksta ir pakelus uzpakali aukstai, saugiau nebus.
    Kam reikes - tas ivaziuos.
    Jei kalbant apie "saugumo didinima", mano nuomone vartai yra tik "mazyte mazyte daleleyte ir reiktu pradeti ne nuo to. Tai jau atskira tema.
    Yra musu s.b. zmoniu dirbanciu policijoje ir turintys ziniu, patirties.
    Jie manau gali placiau pakomentunoti , nuo ko pradeti didinti sauguma sodu bendrijoje. Kiek pamenu, buvo isakyta ta pati nuomone, kad vartai neuztikrins saugumo (nors jei rakinti visus 3 ivaziavimus, zinoma tai pridetu saugumo, taciau reiktu spresti spec. tarnybu patekima i s.b. klausima )


    ReplyDelete
  4. Mieli sodininkai,


    Saulės zuikučių, gražių margučių,
    Pavasarinio vėjo ir lietaus niekadėjo,
    Ryto rasos, pavasarinės aušros..
    Su Šv. Velykom!
    Visiems sveikatos, geros nuotaikos , energijos.

    Irena

    ReplyDelete
  5. Del keliu teisinio statuso pakeitimo, artimiausiame penkmetyje gero nieko nenusimato:

    http://judre.at.ua/Dokumentai/Del_sodo_keliu.pdf

    Senai buvo aisku:
    1. Lengviausias budas pakeisti teisini keliu statusa - panaikinti s. bendrija

    Gaila, kad visokie "uab'ai (sodiniku asociaicjos, draugyjos ir t.t.) bijo tai viesai paaiskinti ir paskelbti..nes praras savo darbo vietas :)

    Paskelbtas dokumentas, liecia absoliuciai visas s.b. .. nera skelbiamas VIESAI tu 'uab'u" svetainese.
    Tai liecia bet kokia objektyvia informacija. Skelbiami tekstai, kurie kuria iliuzijas ir teikia vilti... na dar truputi ir mes pasieksime, padarysime... ir taip jau kiek metu tesiasi?
    Idomu butu paskaiciuoti, kiek zmoniu pinigu iseikvota per ~20 metu ir kokia nauda buvo gauta?
    Pvz. siais metais, .s.b "bartonys" zmones tik 2 etatu islaikymui, mokedami tik puse nustatytos valstybes min. algos is savo kiseniu "sukrapstys tik" ~15 000. litu.
    O kas bus nuveikta uz 15 t.?
    Norint kas kas nors butu nuveikta realiai (pvz. keliai tvarkomi, samdoma tech. pakrantes tvarkymui, daromi vartai ir t.t. - susimoketi reikia papildomai. I 15 000 lt. algu suma tai neina)

    O jei pakels min, atlyginima - nebeuzteks ir 15 t.

    Zinojimas skatina susimastyma, kas visiskai nepageidautina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man labai įdomu,kodėl tokias aktualias temas žmonės pristatinėja anonimiškai.Ko jie bijo?Prisistatykit ir nieko nebijokit, nieks už jūsų nuomonę nesušaudys ir į sibirą neištrems.Nebijodami kelkit šiuos klausimus ir susirinkime, -ko jus bijot?O tai pirstels kur už kampo ir į krūmus.Taip niekada ir nepasieksime norimo rezultato.

      Delete
  6. Mano paskyra, daugiau nekils klausimu kas rasineja.

    p.s. Ir jei nesupratai - tu busi vienas is tu, kurie krapstys pinigelius, kad surinkti ~15 000 lt. islaikyti 2 etatus ir gauti stai toki rezultata :)

    http://bartoniusb.blogspot.ie/2014/03/atlikti-planuojami-darbai.html

    Sekmes apsimokestinti :)

    ReplyDelete