Straipnsiai pagal kategorijas

Wednesday 30 April 2014

2014.04.27 įvykusio sodų bendrijos „Bartonys“ visuotinio susirinkimo



PROTOKOLAS

Antrajame visuotiniame susirinkime, dalyvavo ...65... sodų bendrijos narių.

1.      Dėl  susirinkimo pirmininkaujančio, sekretorės, balsų skaičiavimo komisijos rinkimai
Susirinkimo pirmininku išrinktas: Egidijus L. A.
Susirinkimo sekretore  išrinkta: ..Aušra B...
Balsų skaičiavimo komisijos nariais išrinkti: .Aušra B., Irena G., Egidijus L.A.
2.      Revizijos komisijos ataskaita dėl finansų, komisijos rinkimai.
Revizijos finansinę ataskaitą pateikė Loreta L. Pastabų, klausimų nebuvo pateikta. Ataskaita patvirtinta.
Patvirtinta komisija 2015 m. Loreta L., Rasma T.
Patvirtintas finansinis biudžetas 2014-2015 metams.(Atlyginimai – palikti  tie patys)
3.      Primininko atliktų / planuojamų darbų ataskaita ir tvirtinimas
Pirmininko atliktų planuojamų darbų ataskaita patvirtinta
(pridedama prie Protokolo, priedas Nr. 1) Žiūrėti ČIA
4.      Nario mokesčio tvirtinimas
Sodų bendrijos nario metinis mokestis nustatomas: 10 lt. nuo aro + 10 litų nuo sklypo (pvz. jei turima 6 arai, mokama sumoje 70 lt.)
4. Einamieji reikalai:
A) Įstojimo / išstojimo pareiškimų tvirtinimas:
Patvirtintas įstojimo į sodų bendrijos narių pareiškimas: Kęstutis K. (UŽ vienbalsiai)
Patvirtintas išstojimo pareiškimas: Renata J. (UŽ vienbalsiai)
B) Dėl atliekų surinkimo organizavimo, nutarta iš sodų bendrijos narių, kurie neturi sutarties su UAB „Jonavos Paslaugomis“ papildomai rinkti po 10 lt.
. Prabalsuota konteinrius palikti esamoje vietoje UŽ (33) PRIEŠ (8)
Mesti stambiagaritines šiukšles draudžiama, turint įrodymų, apie pažeidėjus bus informuota gamtos apsauga.
C) Dėl švenčių organizavimo nutarta: Joninių šventei leista išleisti iki 800 lt.
D) Dėl svetainės wwww.sbbartoniai.lt komentarų recenzavimo nutarta: Recenzuoti (trinti nepadorius, žeidžiančius komentarus)
E) Dėl kelio tvarkymo nutrata:
Rinkti tikslinių įmokų po 20 lt. nuo sklypo, dėl skaldos užpylimo ant sodų bendrijos pagrindinių kelių. Prabalsuota UŽ (65). Darbai bus atliekami, surinkus reikiamą pinigų sumą.
F) Sodų bendrijos nariams, tiksliniai mokesčiai nustatomi:
Pagrindinių vartų įrengimui po 50 lt.  (UŽ 41, visi kiti susilaikė). Darbai bus atliekami, surinkus reikiamą pinigų sumą.
G) Dėl neprižiūrimų šunų, nutarta informuoti atsakingas tarnybas.
H) Dėl skolų: skolai pasiekus 200 lt, skolininko informaciją perduoti skolų išieškojimo įmonei
F) Genovaitei K. kuri yra nemoki, už skolą, leista tvarkyti teritoriją aplink šiukšlių konteinerius, nurašant 10 lt. už savaitę. Jei įsipareigojimai nevykdomi – skolos sodų bendrijai nemažinti.
L) Pritarta leisti, visiems sodų bendrijos nariams, pateikusiems paraišką, išsipirkti besiribojančia su jų sklypu valstybinę žemę.
M) Dėl „gulinčių policininkų“ – klausimas neišspręstas, neapspręsta kiek jų reikia, iš kokių finansų daroma.

7 comments:

  1. Prašau pateikti pastabas, komentarus.
    Artimiausiu metu, ši informacija bus paskelbta sodų bendrijos skelbimų lentoje.
    Taip pat, neįtraukta informacija į protokolą (tvirtintis nereikia, tokias galimybes numato Lietuvos Respublikos įstatymas)
    1. Komisijos, dėl fekalinių nuotekų iškvietimas
    2. Komisijos, dėl netvarkomų sklypų iškvietimas

    Dėl visuotinės talkos: bus organizuojama 05.10, atskira informacija bus paskelbta artimiausiu metu.

    ReplyDelete
  2. Sveiki Egidijau,
    Kokia buvo patvirtinta vartu samata?

    ReplyDelete
  3. Pirmiausiai norėčiau pradėti nuo klausimo:Kokiame susirinkime buvo perrinkta revizijos komisija?Kokiais metais ir kokiame protokole tai užfiksuota?Ir kada buvo tvirtinama vartų sąmata ir kada buvo balsuojama po kiek rinkti tam reikalui?

    ReplyDelete
  4. 1. Dėl vartų: nenubalsuota už konkretaus vartų modelį, dėl ko tikslios kainos nėra. Remtasi UAB „Riternos“ vadybininko konsultacijomis. Jis įvardijo sumą ~8 000 lt (praeitų metų pasiūlymas. Pasiūlymas – pramoniniams vartams, atidaromiems telefono skambučio pagalba). Visuotiniame susirinkime, buvo nubalsuota rinkti po 50 lt. (mokančių ~200), taigi biudžetas ~10 000 lt. Nepamirškime: kad elektros atvedimas, neįeina į ~8000 lt sumą. Surinkus ~ 8000 lt. bus dairomasi vartų (apie surinktą sumą, bus reguliariai skelbiama viešai). Prašymas: siūlykite variantus, kokius vartus reiktu statyti, firmas kurios tai daro ir su jomis vertėtu konsultuotis.
    2. Dėl revizijos komisijos: per šį susirinkimą buvo siūlymas, visiems kas nori dalyvauti revizijos komisijos veikloje. Norinčių nebuvo. Šį darbą, toliau sutiko tęsti minimi asmenys. Prieštaraujančių tam nebuvo.
    Dalyvauti revizijos komisijoje darbe, galite ir be atskiro visuotinio susirinkimo patvirtinimo. Kiekvienas s.b. narys, turi teisę susipažinti su finansinę situaciją. Visada laukiami žmonės, kurie pasidomėtu finansinėmis išlaidomis, surinktomis pinigų sumomis ir pateiktu savo nepriklausomą nuomonę.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.Nesuprantu atsakymo! Kiek man žinoma sodininkų bendrijos įstatymo 15str. 4 punktas aiškiai nusako apie revizijos komisiją: citata iš s.b įstatymo(1. Bendrijos narių susirinkimas turi išimtinę teisę: iš bendrijos narių rinkti revizijos komisiją bei jos pirmininką (revizorių) ir tvirtinti šios komisijos darbo reglamentą. Jeigu revizijos komisija nesudaroma (revizorius nerenkamas), rinkti ir atšaukti audito įmonę, nustatyti audito paslaugų apmokėjimo sąlygas;) kas ir buvo padaryta,kai visuotiname susirinkime rinkom pirmininką , buvo išrinkta ir revizijos komisija.Kadangi mūsų įstatai numato, kad pirmininkas ir revizijos komisija renkami 3 metams,tai minėtai revizijos komisijai ir priklausė atlikti reviziją už praėjusius metus ir pateikti ataskaitą susirinkimui.Deja buvo grubiai pažeistas s.b. įstatymas ir pravesta kažkokia saviveikla. . Šį darbą, toliau sutiko tęsti minimi asmenys.Tai kad minimų asmenų niekas nebuvo išrinkes į revizijos komisiją Atliktas kažkieno patikrinimas yra niekinis ir negaliojantis,todėl jo susirinkimas ir negalėjo niekaip patvirtinti.Jeigu pirmininkas norėjo kitos revizijos komisijos sudėties, tai pereitais metais reikėjo perrinkti revizijos komisiją Reikėtų prieš pravedant susirinkimą pasiskaityti s.b.įstatymą.

      2.Kada buvo balsuojama,kad vartams rinkti po 50 lt? Paklausinėjus susirinkimo dalyvius ,nei vienas neprisimena tokio fakto.

      3.Parašyta Kiekvienas s.b. narys, turi teisę susipažinti su finansinę situaciją.Taip,kiekvienas turi tokia teisę,bet kalba eina ne apie tai,o kad suirinkimą reiktų laikyti neivykusiu nes grubiai pažeistas susirinkimo protokolas.

      Gal aš ir neteisus,gal pirmininkas pateiks revizijos komisijos perrinkimo protokolą,tuomet viešai atsiprašysiu.

      Delete
  5. Labai dėkui už pateiktas pastabas.

    1. Dėl revizijos. Supratau padaręs klaida, nepasitikrinęs senuose protokoluose, kokie žmonės buvo įvardinti atsakingi už revizija.
    Bus pasitikslinta ir informuoti tie žmones, dėl galimybes atlikti dar karta revizija. Šių metu revizijos ataskaita, artimiausiu metu bus paskelbta šioje svetainėje.
    Labai apmaudu, kad kaip ir "anonimo" atveju, kuris iškvietė gamtosaugininkus, buvo stebima ir nieko nesakoma, leidžiama ir laukaima kada gi aš suklsyiu.

    Susirinkimo metu, kuriame Jūs dalyvavote (gal net dalyvavo ir tie žmonės, kuriems buvo privalu atlikti reviziją), jokių pastabu negauta.
    Naujų žmonių atlikta revizijos ataskaita patvirtinta be jokių priekaištų, nepritarimų.

    Prašau visų, ateityje elgtis garbingai ir matant, kada galiu padaryti kalidą informuoti ir perspėti iš anksto.

    2. Dėl vartų sumos: prašau susiekti su susirinkimo sekretore, balsu skaičiavimo nariais. Gal jie padės prisiminti, kas buvo balsuota ir ką Jums veikėte tuo metu.
    Jei vis dėl to neprisiminsite, kas vyko susirinkime, surinkus dalyvavusių žmonių susirinkime parašus, prašau kreiptis raštu ir užginčyti punktą dėl vartų statyto.
    Parašų turi būti nemažiau kaip 33. Dėl dalyvavusių žmonių sąrašų, prašau kreiptis asmeniškai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manau,kad kaip tik būtų negarbinga nutraukti susirinkimą ir susirinkimo metu tai patekti.Nereikia apsimetinėti nieko nežinančiu.Čia visai ne klaidos reikalas.Reikėjo atsiklausti buhalterės,juk jinai tai gerai žino ir žinojo,kas privalo atlikti reviziją.Tiek to.Man dėl tos revizijos tai dzin,bet aš perspėjau.kad kada iškilus ginčitinam klausimui ir neturint reikiamu dokumentų paremti,galima labai smarkiai nukentėti.O susirinkimui reikia tinkamai ir pasiruošti.Tokie tipeliai kaip Uoka tik ir laukia kokios nors progos,kad galėtų įkąsti.Pats matai ,kad jisai niekaip negali man dovanoti ,kad jo neišrinko į pirmininkus.Ir kiekvienam žingsnyje prisimetinėdamas patrijotu skleidžia visokias nesąmonesir pila ant manes šiukšles..

      Delete