Straipnsiai pagal kategorijas

Tuesday 1 July 2014

Dėl atliekų surinkimo



Gerb. sodininkai, prašau prieš skleidžiant vieną ar kitą nuomonę apie pirmininką, buhalterę ją pagrysti faktais, nuorodomis į įstatymus, realius pavyzdžius. Prašau, neskleisti paskalų, kurios neigiamai įtakoja mūsų bendruomenės mikroklimatą.
Situacija su atliekų surinkimu yra tokia, kad neturėjimas sutarties užtraukia  baudą. Sodų bendrija, kaip institucija yra ĮPAREIGOTA organizuoti atliekų rinkimą savo teritorijoje.Tokios veiklos nevykdymas - garantuota bauda, kurią teks susimokėti iš savo kišenės, visiems sodininkams, neturintiems individualios sutarties su UAB "Jonavos Paslaugos".

Tokiu keliu, kurį aprašo  komentare „anonimas “ “ Nereikėjo pasirašyti kolektyvinės sutarties, o kaip kituose rajonuose įpareigoti visus sudaryti asmenines sutartis. (...)Pirmininkas neįsigilino kaip padaryta kitur.....“.. (klausimas KUR???), bandė eiti s.b. „Tauras“ ir tai mėgino įrodyti Lietuvos teisme. 

Dabar s.b. "Tauras", komunalininkams už 3 metus turi sumokėti 65 t. litų!!!!!

Atsakovas (s.b. ) ginčija prievolę mokėti rinkliavą teigdamas, kad kiekvienas subjektas, turintis nekilnojamojo turto, rinkliavą turi sumokėti asmeniškai, taip pat mano, kad vietinės rinkliavos mokėtojo samprata neapima sodininkų bendrijos, todėl pastaroji nėra šios rinkliavos mokėtoja. Šie atsakovo argumentai nepagrįsti.“
Pastaba: jie turi teisininko etatą ir vis tiek pralaimėjo bylą teisme


Jeigu yra klausimų, vienu ar kitu veiklos aspektu, prašau užduokite klausimą: „kodėl daroma taip o ne kitaip“. Pateikite pasiūlymus konkrečius „štai sodų bendrija „X“, padarė taip, gal ir mums reikėtu...“
Už tai būsime labai dėkingi.

p.s. Dėl atliekų surinkimo, galime mėginti, elgtis kaip „Inkaras 2“ – užrakinti dėžes ir jas paslėpti... iš anksto: gal yra norinčių būti atsakingais aiškintis su Jonavos gamtosaugininkais, komunalininkais ir teisme?

No comments:

Post a Comment