Straipnsiai pagal kategorijas

Wednesday 15 January 2014

Dėl pakrantės tvarkymo



Labai atsipršome, kad dėl pakrantės tvarkymo darbų, įprastose vietose kur augo žolytė ir gėlės, vaizdas patapo „karo lauku“.




Planuojama (jei spėsime iki šalnų arba pavasarį), visur kur prieis traktorius, aplink tvenkinį, dar kartą „perbraukti peiliu“, kad maksimliai, pagal galimybes išlyginti kupstus, nelygumus.

DĖMĖSIO:
Traktoriumi negalima sutvarkyti pakrantės taip, kad paskui nereiktu  pasilyginti grėbliais. Todėl pavasarį, pasibaigti tvarkyti pakrantę, išsilyginti tai ko negali išlyginti traktorius teks grėbliais.
Vasarą, jei nepatingėsime susitvarkyti, teliks prisiminimai ir grąžūs vaizdai.  

10 comments:

  1. O negalvojate, kad po tokių Jūsų veiksmų žmonės nusivylė ir jiems nusviro rankos?

    ReplyDelete
  2. Tvarkėsi žmonės iki šito bardako ir viskas buvo gerai, kol neatejo durniai su traktoriais

    ReplyDelete
  3. Gyvename tokiu principu: pirma pridergiame, o po to galvojame kaip tą dergalą išlaižyti. Nepadoru, ponai ir ponios, nepadoru. Bet kad sąžinė prabilo-tas gerai. Sąžinė toks dalykas, arba ji graužia ir užgraužia, arba jos nėra. Šiuo atveju galime didžiuotis jos buvimu .

    ReplyDelete
  4. Na kiek pamenu buvo siūlymas neleisti čia traktoriaus, o krūmus iškirsti rankiniu būdu, kaip kad ir išsikirto kampinio sklypo gyventojai, porą talkų ir būtų buvus tvarka, dabar gi šnekame apie lėšų panaudojimą: 1. atvaromas traktorius, viskas sugriaunama,2. keičiamas traktoriaus sulaužytas vamzdis, 3. atvežama žemių, 4. "sulyginama" traktoriumi. Už viską mokama. Rezultatas: subjaurota reprezentacinė sodų vieta, susipykta su sodininkais, išmėtyti vėjais sodininkų sunešti pinigai. Ar racionaliai panaudotos lėšos manai nuspręs sodininkai ateinančio susirinkimo metu.

    ReplyDelete
  5. Pabaigs zmogus darbus (aiskiai parasyta, kad jei nespres- baigs pavasari) - tada davatkos ir kelkite erzeli.
    Leiskite zmogui dirbti, o del pinigu - patys kalti kad nesugebejome susirinkime normaliai susisneket: "ka ir uz kiek darom", per tokias pacias davatkas, kurios cia dabar rasineja ir iesko kaltu, kur ju nera.

    kad darosi kazkas gerai. Kaip darosi? tai jau kitas klausimas, niekada niekas nediskutavo, susirinkime nebuvo aiskiai ivardinta kas bus daroma ir uz kokia suma, taip kad zmogus (siuo atveju vienas pirmininkas) daro kaip jam atrodo, juk PATYS GI NUBALSAVOME KAD VALDYBOS NEREIKIA, SUSIRINKIME NESUGEBJOME SUSITARTI Is kur zmogui vienam viska sugaudyti daryti taip ar kitaip?
    Reikejo jau pavasari/vasara galvoti ir kelti klausima: kaip bus tvarkomasi, kiek pinigu bus isleista. Ar kam nors tai rupejo? Ar aplamai, KADA NORS KAM NORS RUPEJO, kaip leidziami pinigai, racionaliai ar ne?
    Niekada nebuvo tas svarstoma ir tuo labiau rimtai, nepriklausomai patikrinta.
    Daro zmogus kaip jam atrodo ir kaltinti jo nereiktu (geriau buvo prie elektriko, kai aplamai nieko nesidare ir dar jis konfiltus tokius iskele kad nuskambejome kaip kvailiai per visa Lietuva?)
    Reiktu pagalvoti, kokie patys visi esame asilai, nesugebeje normaliai suorganizuoti susirinkimo ir pasinaikine valdyba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tamsta nepasprinkite, į sveikatą :)

      Delete
    2. xixi davatkai uzmyne :)
      Visiems pirmininkams, tokia geriete, patareja.. o uz akiu pastoviai stumdavo, niekas jai neitikdavo :)
      slykstus zmogus ji yra, tiesiog pasirode kas ji per viena ir tiek, nereiktu nervintis, pazinus tikra zmogu :)

      Delete
  6. o žiuriu lietuvoje negyvenantis visų galų "ekspertas" vel prabudo....

    ReplyDelete
  7. Baisu, kokie burbekliai. Ateis pavasaris, susirinksime draugiškai su grėbliais, susitvarkysim iki galo, pasėsim žolę. Svarbu, tai kas rankomis sunku, padaryta.
    Kai paklausai, atrodo, kad tas traktorius kažkam miegamajame pridergė, dabar kiki pavasario reiks stovėti prie lovos.
    Kodėl mes tokie. Jei kažkas kažką daro, labai blogai. Jei nedaro , taip pat blogai. Geriau pagalvokime, ką galime nuveikti kitą vasarą. Ką pasitvarkyti kad patiems saugiau, maloniau butu. Aš labai norėčiau, kad ten kur maudomės, atsirastu smėlio bent po mašiną. Norėčiau, rakinamų vartų kaip kitose bendrijose(toli eiti nereikia - Žvirgždė, Giraitė) noriu saugumo. Du kartus ištuštinti ir nuniokoti namai niekuomet neužsimirš.
    Pabaikim matyti tik kas bloga. Geriau susirinkim kartu pabendrauti. Tiek praeitų metų užgavinės, tiek Joninės tikrai nieko nenuvilė(Jei nuotaiką atsinešėme su savimi), nors tie kurie jos neturėjo ir neatėjo.
    Ačiū pirmininkui, kad kažką daro. Manau, jei daugiau pritartume, padėtume, kartu dirbtume, nereikėtu sakyti, kad kažkas kažką negerai padarė. Labai laukiu pavasario. Pasiilgau sodo ir Jūsų mielį sodinininkai. Tvarkyti pakrantės ateisime visa šeima. Iki pasimatymo.

    ReplyDelete